afspraak maken
afspraak maken
afspraak maken
Mission Statement

 

voeding

Heleen - 28 JAAR

I want to thank you for all the good advice and trainingprogrammes you gave me!

I came to you with a lot of ambition but I didn't knew how to eat and train properly to become stronger.

The challenge was: make it to the European Championschip with the Belgian Red Flames (national women soccer team of Belgium)

You told me to work in phases and to be more attentive on the things I eat.
Already after 4 weeks I was more confident in myself because of the trainings we did togheter.

To hard work payed off in the way we were qualified for the womens EC in the Netherlands!

I played on a high level, with my best game against Norway. The player of the year and ballon d'or winner Ada Hegerberg, didn't to anything against me.

Afyer the EC I want to work further with you, this resulted in a first place with RSCA but Standard score more goals so the toke the championship.
The year after we were again first but now alone so we won the Championship 2017-2018 in Belgium.

That summer I made my transfer to Fiorentina Women. Therefore we worked a couple weeks very intense and it payed off: I was the fasted player (as a 29 year old defender) and I jumped the highest.

Thanks a lot for everything!!

Geert - 56 JAAR

Ik zat op tram 5 en wist niet waarheen de tram mij zou leiden.

In ieder geval was ik niet goed bezig, ik kreeg een dikke buik , was kortademig als ik de trap opging en had een suikerverslaving.

Het heeft Christoph veel zweet en tranen gekost om mij terug op het goede spoor te brengen, maar hij is er wonderwel in geslaagd omdat hij niet alleen een gedreven trainer is maar ook een goede psycholoog.

Ik ben hem dan ook zeer dankbaar want ik kan mijn sport niet meer missen en kan eindelijk van de koeken en pralines af blijven.

En ... last bot not least mijn vrouw zit niet meer te zeuren dat ik te zwaar ben

Nill - 29 JAAR

Ik speel als aanvaller of aanvallende middenvelder.
Voornamelijk op rechts of centraal.

Ik heb men opleiding gehad in sporting Lokeren waar ik door gegroeid ben tot basisspeler.
Daarna ben ik 2 jaar in Frankrijk gaan voetballen bij EA Guingamp.
En nu zit ik aan men 2de seizoen in zulte Waregem.

Voor de moment heb ik zowat 10 jaar carrière waarvan ik heb zeker nog een 6a7 tal jaar bij te doen.
Dus probeer ik men lichaam zo goed mogelijk te optimaliseren om zo lang mogelijk nog door te gaan.

Daarom ben ik met jou beginnen samen werken voor optimaal resultaat,behandeling, krachtschema’s en voedingsschema’s.

Tot dusver ben ik heel tevreden met onze samen werking en hoop ik dat ik er de vruchten van pluk volgend seizoen.

Els - 40 JAAR

In 2012 zat ik niet goed meer in mijn vel. Ik had een bmi van bijna 40. Ik zocht naar iemand die mij kon helpen en vooral ook begrijpen. Na een teleurstellende zoektocht ben ik dankzij mijn kinesist Wim bij Christoph terecht gekomen. God zij dank!

In mijn twintiger jaren deed ik enkele uren sport per week. Vooral dans,mijn passie. Maar tegen mijn dertigste kreeg ik veel last van mijn linkervoet. Na een uurtje dansen, mankte ik steeds meer en meer, om van de pijn nog maar te zwijgen. Op den duur kon ik geen km wandelen zonder pijn.In 10jaar tijd zag ik 10 specialisten. Die vertelden mij allen dat ik nooit meer ging dansen. Enkel zwemmen (bah) en fietsen (mwaa).

Resultaat van bijna niet meer sporten, een bourgondisch, druk en vaak stresserend leven, was serieus overgewicht, vele gewrichtspijnen en ook een laag zelfbeeld.

In februari 2014 starte ik met Christoph. Kon niet snel genoeg beginnen. Maar eerst moest mijn lichaam pijnvrij zijn, wat voor Christoph een grote opdracht was. Maar dankzij zijn opleiding en ervaring ben ik pijnvrij. Indien er nog eens pijn komt piepen die er niet hoort is dit door Christoph zo weer opgelost.

De sessies met Christoph zijn telkens weer een boost om beter te doen en verder te willen. Het is een zalig gevoel om na een training het overbodige vet te voelen smelten en je conditie te voelen vooruit gaan.

Maar zonder de voedingsbegeleiding te volgen van Christoph, zou het gewicht niet zo snel verminderen. Sport alleen is niet voldoende. Een ware opdracht de eerste maanden voor mij, amainie! Maar nu is dit een gewoonte, het is mijn levensstijl. Het geeft me veel energie, mijn huid is en ziet er veel gezonder uit. En vooral, ik heb geen slap of hangend vel. En ik heb nooit het gevoel gehad honger te moeten lijden of me in mijn levensstijl iets te moeten ontzeggen.

Integendeel, ik geniet nu veel meer van mijn leven. Ben veel bewuster van wat ik eet en drink. Heb mezelf beter leren kennen en ben geworden wie ik wou zijn. Ook mijn omgeving geniet ervan mee en wordt zelfs geïnspireerd! Win win!

Ik sport weer enkele uren per week, krachttraining en ook lopen (wat ik vroeger helemaal niet leuk vond of kon). Voel me energiek en fit.

Christoph heeft mijn leven helpen veranderen. Ik voel me niet alleen gezonder en beter. Ik ben een betere versie van mezelf geworden. En mss ga ik binnenkort mijn danspassie terug opnemen, want krijg er veel zin in...

Christoph, een welgemeende dank u wel (vooral omdat je naar mij toe geen sissi bent! :-)

Dina - 41 JAAR

Ik sukkelde met pijn in mijn armen, ik kon ze bijna niet meer heffen. En dit als kapster, je kan je wel inbeelden welke helse pijnen ik moest doorstaan.

Na veel kliniek bezoeken en dokter-visites, heeft er me iemand over een personal trainer verteld, dit was Christoph.

Na een eerste praat sessie werd er veel duidelijk, dat een groot deel van de pijn te wijten was aan het verkeerd gebruiken van mijn lichaam en spieren.

Daar en toen heb ik beslist om Christoph onder de arm te nemen - ironisch niet - om mijn spieren terug hun oorspronkelijke werking te laten uitoefenen.

Kortom,...waarvoor ze dienen.

Nu zitten we halverwege, en kan ik al terug de wereld aan, in mijn gedachten toch.

Ik wil maar zeggen, wat Christoph verwezenlijkt heeft, chapeau!

Thierry - 43 jaar

Elke dag aan mijn bureau zitten, gejaagd leven, stress, 12 uur werken, verkeerd eten, recepties, verplichtingen … U kent het wel.

Al snel merk je dan dat je er niet op slanker op wordt en dat het verlangen er eigenlijk wel is om er iets aan te doen maar dat zich dit beperkt tot de aankoop van een fitnessabonnement dat je zelden gebruikt.

Op een dag praatte Christoph me over het idee van personal training, lees maar coaching op mijn maat. Ik dacht eerst dat hij een grap maakte en alleen atleten opleidde maar niets is minder waar. Hij wist me in zijn enthousiasme te overhalen om het eens te proberen en ik heb het me nog geen dag beklaagd. Tot op vandaag zie ik er echt naar uit om aan mijn lichaam te werken zonder veel af te zien.

We hadden eerst een goed gesprek en hij noteerde al mijn gewoontes en mijn levensstijl. Ik zal geen atleet meer worden, hoeft ook niet, maar ik voel me stukken beter dan een tijd geleden. Door een correctie in mijn voeding (zonder shakes of supplementen…), door middel van zijn aangepast voedingsschema, vlogen de kilo’s in combinatie met sporten er zo af. Hij laat je ook niet los, past de schema’s aan in functie van je levensstijl en weet je te motiveren om door te zetten. Uiteraard gaat alles met ups en downs maar het goed gevoel dat je krijgt als je vooruitgang boekt, is ongelooflijk!

Ik zou de sessies van Christoph aan iedereen durven aanraden. Uiteindelijk leef je maar één keer en dan nog liefst zo lang en gezond mogelijk !

Filip – 49 jaar

Ik werk al een tijdje aan mijn conditie en kracht via personal training.

Onlangs kwam ik in contact met Personal Trainer Christoph met wie ik aan de slag ging voor boks- en kickbokstrainingsessies in personal training vorm.

Kickboksen is uitstekend voor de conditie. Het is naast een goede conditietraining ook de perfecte stressafleider. Ik heb met veel stress af te rekenen en kickboksen doet mij heel even aan de werkelijkheid ontsnappen door het er letterlijk uit te meppen.

Het draait allemaal rond pijn en frustratie van je afslaan, om nieuwe energie op te bouwen en voluit voor je doel te gaan.

Zelfs ik kruip in de ring en train me te pletter voor mijn persoonlijke Coach Christoph.

Niet alleen het kickboksen op zichzelf, maar ook vooral de voorbereiding i.v.m. mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit is werkelijk super. Naast het boksen werkt Christoph ook aan de zwakke schakels die via de FMS screening aan het licht kwamen.

Boksen is niet langer voor mij een sport uit het marginale milieu. Conditioneel is kickboksen heel intensief, maar ook mentaal is het zwaar, daar je je goed moet concentreren op de verschillende stoot- en traptechnieken die Christoph aanleert.

Het is de combinatie van een gezonde geest in een fit lichaam. Ik voel mij dan ook goed in mijn vel door de samenwerking met Christoph.

Tom – 33 jaar

In het verleden was ik lange tijd actief als wielrenner. Door beroepsactiviteiten stond het sportieve op een laag pitje gedurende een lange periode (3 à 4 jaar). Toen ik 2 jaar geleden terug aan het sporten ging bleven verschillende blessures niet uit… Tijd om iets aan die blessuregevoeligheid te gaan doen, dacht ik en dus kwam ik 1 jaar geleden via mijn sportieve netwerk in contact met Christoph.

We bepaalden samen wat de oorzaken waren van mijn blessures: nl. een verzwakte core stability in combinatie met overgewicht.

Enerzijds confronteerde Christoph mij met mijn foutief voedingspatroon en zette me daar op weg om op een gecontroleerde manier maar liefst 8 kg te gaan verliezen in 7 maand. Anderzijds werden mijn “Weak Links” via FMS vastgesteld en hebben we met steeds aangepaste programma’s in verschillende cyclussen mijn lichaam blessurevrij gekregen.

Deze programma’s zijn gepersonaliseerd en daarbovenop aangepast aan de correcte sporttak (in mijn geval fietsen).

Dankzij deze aanpak van Personal Training was ik deze zomer in staat mijn doelstelling te verwezenlijken. Ik reed namelijk de Mont Ventoux op in een zeer scherpe tijd!

Dit alles geeft me de zin om op deze onderbouwde en verantwoorde manier verder te werken met Christoph!

Valérie – 32 jaar

Een lange revalidatie en enkele operaties aan de onderrug hadden de spierkracht van mijn romp verminderd. Ik had problemen met het degelijk uitvoeren van push-ups en wou wat meer beweeglijkheid en kracht voor de vechtsport die ik beoefen. Op aanraden van personal trainer Christoph Van Bom koos ik voor een maand FMS ter vervanging van mijn normale krachttraining. Door middel van het FMS-programma werden mijn zwakke schakels gedetecteerd en er werd 4 weken op de zwakste schakel (rompstabiliteit) gewerkt.

Ik merkte na twee weken verbetering door dit programma en heb een deel van de oefeningen na de maand FMS in mijn trainingsprogramma geïntegreerd. Sommige oefeningen die in het begin heel moeilijk gingen, werden na verloop van tijd bijna eenvoudig.

De afwisseling van zelf trainen en een aangepaste personal training maakte het programma interessant. Een deel van de oefeningen kunnen ook thuis worden gedaan, hetgeen een plus is. De oefeningen vergen veel concentratie en zijn ingewikkelder en zwaarder dan ze op het eerste gezicht lijken. Het is een andere manier van trainen.

In de personal trainingssessies worden de oefeningen aangepast aan je progressie. Het voordeel is ook dat je leert omgaan met hulpinstrumenten (zoals de BOSU-bal, de fitbal, foam roller en fitness tubes, ketllebells) die je in je verdere training kan integreren. Het vergt ook engagement (drie trainingen per week). Momenteel blijf ik een deel van de oefeningen voor rompstabilisatie doen om zo verder te werken aan het zwakke punt.

Katia – 39 jaar

Situatieschets: mama, 39j., job-sedentair, sportief maar verwaarloosd door druk gezinsleven waarvan minimale kinderopvang.

Doelstelling: lichaam verstevigen,vnl rug-schouder-romp

Verwachtingspatroon: PT leert me aangepaste oefeningen om zwakke schakels te verbeteren. Intens en opdrijvend.

Voordelen PT: zorgt voor professionele maar leuke begeleiding die je stimuleert (aangepast aan capaciteit, doorzetting) en zeker motiveert. Variatie van thuis, alsook outdoor samen trainen.

Conclusie: Christoph heeft aan de hand van een op maat gemaakt trainingsschema mijn zwakke schakels quasi weggewerkt en mij gemotiveerd om door te zetten. Extra is ook het pakket om, tijdens guur Belgisch weer, thuis een trainingsschema af te werken. Bedankt Christoph, het was zeer leerrijk, verrassend, kortom een uitdaging om samen te werken.

Jeannine - 63 jaar

Via een artikel in de “fit en wel” krant van de Bond Moyson kwam ik in contact met de mogelijkheid tot individuele conditietraining d.m.v. een personal trainer.

Na een eerste contact met personal trainer Christoph heb ik de stap uiteindelijk gezet en kan alleen maar zeggen dat ik heel tevreden ben over het resultaat en de manier waarop elke training verliep.

De oefeningen werden geleidelijk opgebouwd qua moeilijkheidsgraad maar bleven altijd leuk om te doen.

De personal trainer had veel aandacht voor de juiste manier van uitvoeren van de oefening, moedigde mij aan en bevestigde extra met een complimentje om de moed en de fun erin te houden.

Deze sessies met een personal trainer zijn hoe dan ook de aanzet geweest naar een fitter, gezonder en leuker leven.

Dankjewel Christoph

Hendrik – 25 jaar

Toen ik verleden jaar van krachtbal club veranderde, en zo op een hoger niveau speelde, ondervond ik dat mijn lichaam totaal niet meekon. Verrekkingen hier, verrekkingen daar… nee, een aangename overstap was het in eerste instantie zeker niet. Toen de competitie uiteindelijk stil lag (zoals elke zomer) was ik, zoals elk jaar, weer op zoek naar iets om het lang stilliggen te overbruggen. Ik had al 2 keer een abonnement genomen bij een fitnessclub. Maar de verwachtingen en de goesting waren er nooit. Vandaar dat ik bij Christoph een 12 weken sessie genomen heb. Als ik dit hier allemaal eens lees, was het niet alleen bij mij dat hij zich goed aanpaste naar mijn leven (werk, hobby’s, annulaties…)

Het uiteindelijke resultaat was wat ik effectief wou. Ploegmaten spreken me aan dat ik beter speel, m’n lichaam voelt ook beter aan na het sporten. Het compleet plaatje heeft dus gewerkt.

Vandaar nog eens merci Christoph.

Nathalie – 24 jaar

Ik ben Nathalie een vrouw van 24 j en deed vroeger veel aan sport. Van mijn 5j tot mijn 14j heb ik judo gedaan en van mijn 11j tot mijn 19j heb ik gezwommen in clubverband. Daar ik toen de redderscursus aan zee heb gevolgd en daardoor bijna elke dag in het zwembad zat, werd ik dit echt beu en na het slagen voor het examen ben ik dan ook gestopt met zwemmen. Toen ben ik ook gestopt met school en beginnen werken waardoor er van sporten niet veel meer in huis kwam. Met alle gevolgen van dien natuurlijk. Ik was 13 kilo bijgekomen in 5 j.

Af en toe schoot het me dan wel eens te binnen om terug te gaan sporten. Dit deed ik dan ook telkens een maand of twee à drie goed maar doordat ik geen resultaat zag in mijn gewicht gaf ik dit toen ook telkens terug op. Dit kwam grotendeels door een niet aangepast voedingsschema.

Toen ik met PT begon, heeft christoph me eigenlijk doen inzien dat ik veel te weinig at en vooral de verkeerde dingen. Waardoor ik onmogelijk met sporten alleen een gewichtsvermindering kon bekomen. Hij heeft mij dan ook een aangepast voedingsschema gegeven en een aangepast trainingsschema. Dit aangezien ik graag zou deelnemen aan de ingangstesten voor defensie en natuurlijk wil slagen. Daarvoor moet ik wat afvallen en moet mijn conditie ook enorm verbeteren. Het zwaarste punt in het programma was dan ook vooral de voeding. Dit ging met vallen en opstaan. Het sporten ging me redelijk goed af omdat ik vroeger ook al veel had gesport.

De eerste 2 maanden was ik redelijk goed op weg. Ik had al wat kilo's verloren. Maar de derde maand was ik, vooral wat mijn voedingspatroon betreft, een beetje slordig geworden door het goede resultaat van de voorbije 2 maanden. Dit liet zich ook duidelijk merken in de metingen. Ik besefte ook wel dat dit vooral aan mezelf te wijten was. Christoph probeerde mij dan ook te motiveren om terug de goede weg in te slaan wat mijn voeding betreft.

Ik zou deze PT training aan iedereen aanraden. De sportsessies met Christoph zijn leuk en afwisselend. Ook toen ik wat last kreeg van vastzittende spieren heeft hij deze ook weten los te krijgen waardoor een blessure kon voorkomen worden. Op het gebied van voeding heb ik ook enorm veel bijgeleerd. Ik zal zeker verder gaan op de ingeslagen weg en hoop alsnog mijn doelen te bereiken.

Liesbet – 30 jaar

Ik ben Liesbet, 30 jaar, had tot voor kort een zeer slechte conditie en steeds vaker rugklachten. Ik heb geen sportieve achtergrond. Het enige wat ik deed was fietsen en dan nog met een elektrische fiets. Af en toe ging ik wel eens joggen, maar ik merkte geen vooruitgang. Ik heb 2 jonge kinderen en onregelmatige werkuren als verpleegkundige waardoor groepssport moeilijk is. Ik wilde absoluut fitter worden en verlost zijn van rugpijn.

Het was al in me opgekomen om hulp te zoeken bij een personal trainer, maar ik had het idee dat dat behoorlijk duur zou zijn. Nadat  Christoph langskwam op intake gesprek  bleek dat goed mee te vallen, zeker als ik het vergelijk met alle kinébeurten en osteopathiesessies die ik continu volgde. (En nadien veel minder bleek nodig te hebben.)

Mijn eerste training bij Christoph was behoorlijk confronterend. Mijn conditie was heel slecht . Het schema, dat hij voor me opmaakte, was voor mij direct een goeie motivatie. We spraken wekelijks af en ik zou daarnaast 2 tot 3 maal thuis oefenen volgens een haalbaar maar opbouwend schema.

De oefeningen herhaalden we elke sessie, maar telkens gevarieerd en een tikkeltje zwaarder. Ik merkte heel snel vooruitgang. Opgeven staat niet in Chrisoph zijn woordenboek, maar ik leerde wel luisteren naar mijn lichaam.

Heel handig was dat hij door zijn opleiding telkens kon ingrijpen als ik ergens spierpijn of last van had. Dit had bij mij opmerkelijke resultaten want ik had na mijn zwangerschappen nog nooit zolang zonder kinesist gekund. Ik voelde me fitter, beter in mijn vel en merkte dat mijn lichaam steviger werd. En het voornaamste:  ik vind sporten leuk!

Christoph heeft enkele keren een poging gedaan om me een dieet voor te stellen, maar dat ligt voor mij net iets moeilijker. Sindsdien ga ik wel veel bewuster om met voeding en de tips die voor mij wel haalbaar zijn, volg ik. Afvallen was voor mij niet de eerste reden voor personal training, maar het is wel mooi meegenomen dat ik toch enkele kilo’s kwijt ben. Vooral mijn vetpercentage is verminderd en mijn spiermassa is bijgekomen. Dat merk ik duidelijk aan mijn kledij.

Ik ben nu ongeveer 6 maand wekelijks bij Christoph op training geweest, mijn doelen om fitter te worden en minder rugpijn te hebben, zijn zeker behaald. Ik ben heel content dat ik een serie haalbare oefeningen aangeleerd kreeg, zonder dat ik mijn huis in een fitnesscentrum moet gaan transformeren. Ik kan nu op een ontspannen manier een uurtje gaan joggen. Kortom, sporten hoort er nu bij.

Evelien – 28 jaar

Ik ben Evelien Callens en speel professioneel basketbal. Ik koos voor PT omdat ik op zoek was naar extra begeleiding na m'n knieoperatie en wat extra motivatie na jaren alleen te hebben getraind tijdens de zomerperiode. De samenwerking met Christoph verliep super en het harde werk heeft zeker geloond! Ik voelde mijn vooruitgang zelf aan en de workouts waren heel variërend en motiverend.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Sabine en Christian – 32 jaar

Tijdens een sportactiviteit in februari 2012 merkten we een grote tekortkoming in onze algemene conditie. Het drukke leven, werk, kleine kinderen en een gebrek aan sport was duidelijk te merken.

We besloten ons te laten begeleiden om alsnog onze conditie op peil te brengen. Doelstelling was: dezelfde sportactiviteit – echter 1 jaar later – wél op een comfortabele manier te volbrengen.

Christoph werd onze Personal Trainer in maart 2012. Onze doelstellingen werden bereikt en overschreden. Niet enkel wordt er gewerkt aan een algemene conditie, ook de totale stabiliteit van romp en lichaam, de lichaamshouding en de juiste spiergroepen worden bewerkt.

Hoewel 1 sessie (1h) sport per week te weinig is om met rasse schreden vooruit te gaan, kan men met de juiste begeleiding binnen deze korte tijdspanne al heel veel bereiken. Een wereld van verschil in 1 jaar tijd!  

Milissa – 27 jaar

Personal Training maakt sporten gemakkelijker en zorgt voor extra motivatie.

Na mijn zwangerschap had ik last van bekkeninstabiliteit.

Door intensief te gaan samenwerken met Christoph is dit nu opgelost en sta ik terug een stuk sterker in de schoenen.
Verder ben ik tevens terug wat strakker en fitter, met een betere conditie.

Christoph heeft mij terug aangezet tot sporten en mij doen realiseren hoe belangrijk sporten is in mijn leven.

Jolien – 22 jaar

Ik ben een 22-jarige topsportster die het (baan)wielrennen combineert met universitaire studies revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Ik probeer zowel in mijn studies als in mijn sport het maximale eruit te halen. Ik heb jaren mijn sport uitgeoefend zonder ook maar iets van krachttraining in de zaal te doen. Ik heb recent deelgenomen aan de OS in Londen met een 5de plaats als resultaat. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik in Rio 2016 enkel beter kan doen als ik wat aan kracht en spiermassa win. Ik wist/weet dat er dus iets moest veranderen.

Enkele weken terug kwam ik dan in contact met Christoph in het fitnesscenter No Limits. Ik kwam met de vraag of hij me hierin kon helpen, te beginnen met de winter van 2012-2013. Al heel snel kreeg ik mijn 1ste trainingsschema. Met schrik in het hart begon ik aan mijn 1ste sessie. Maar Christoph had elke oefening zorgvuldig uitgekozen, mij bij elke oefening bijgestuurd, feedback gegeven,… Kortom, het was een aangename en leerrijke ervaring waarin ik mijn eerste stapjes zette in een voor mij nieuwe wereld. De weken die volgden kon ik Christoph telkens om feedback vragen en werd ik telkens op mijn wenken bediend.

Na 12 weken stabilisatie- en krachttraining voel ik al heel veel verbetering zowel op als naast mijn fiets. Ik had in het verleden namelijk veel last van de onderrug tijdens het fietsen, maar dat is nu voorgoed verleden tijd! Ook is Christoph heel goed op de hoogte van de laatste trends en nieuwigheden. Zo heb ik via hem een foam roller aangeschaft waar ik nu dagelijks gebruik van maak! Christoph is een personal trainer die je heel goed kan motiveren en bijsturen tijdens een sessie. Iemand die je nodig hebt om elke keer opnieuw je grenzen te kunnen verleggen.

Ik hoop deze trainingen nu te onderhouden eenmaal het wielerseizoen gestart is mét de samenwerking van Christoph. En voor de toekomst: op naar Rio 2016! 

Nele en Didrik - 30 en 42 jaar

Twaalf weken geleden kwamen we bij Christoph met als doel onze romp te verstevigen en ook wat te vermageren. Meteen nam hij onze vraag en wensen serieus en begon hij te werken aan een persoonlijk schema. Zowel qua oefeningen als qua voedingsbegeleiding pakte hij het professioneel aan.

Christoph werkt heel persoonlijk en motiverend, met als resultaat dat we ons veel beter voelen in ons lichaam, zoveel meer energie hebben en mijn vriend 5kg en ik 4kg kwijt zijn. Door deze grote tevredenheid en het plezier om naar de sessies te komen, hebben we ons ingeschreven voor nog twee reeksen.

Koen – 40 jaar

In december 2012 ben ik aan mijn schouder geopereerd (rotator cuff syndroom). Na mijn revalidatie, samen met de kinesist, heb ik gekozen om nog verder te revalideren via personal training. De reden daarvoor is: Ik wist dat ik met kine alleen nooit zo'n resultaat zou halen dat ik terug op een niveau kon sporten/bewegen zoals voor mijn operatie. Ik kende Christoph reeds vooraf en ik wist dat zijn werk in de fitness van hoog niveau was/is. Dit is ook gebleken uit de 12 sessies PT die we ondertussen hebben afgewerkt. We zijn nu 6 maanden verder en mijn schouder is terug stabiel en sterk genoeg om zelf met een gerust gevoel verder te sporten. Christoph, dank u voor deze echt persoonlijke begeleiding met een voor mij meer dan voldoende resultaat. Koen

 

Robin – 22 jaar

Ik ben Robin, 22 jaar en werk sinds 2 jaar als informaticus. Omdat een bureaujob niet bepaald intensief is en mijn conditie niet bevorderde, besliste ik in februari 2011 om terug te gaan sporten. Na enkele maanden had ik de fitnessmicrobe te pakken en ging ik dagelijks naar de lokale sportschool. Ik deed zowel conditietraining als ook krachttraining. Na een tijdje had ik het gevoel dat ik steeds op hetzelfde niveau bleef steken, daarom ging ik op zoek naar begeleiding en zo kwam ik bij Personal Trainer Christoph terecht.

Voordat we konden beginnen aan een samenwerking, had ik met Christoph een intake gesprek, waarbij mijn verwachtingen, levensstijl, ervaring,… werd besproken. Aan de hand van deze gegevens en de gegevens van mijn eerste “fysieke” testen, stelde Christoph een trainingsschema en voedingsschema voor me op.

Na enkele trainingen samen te hebben afgerond, wist ik waarop ik moest letten en trainde ik enkele sessies alleen. Na deze sessies werden alle intakeproeven opnieuw afgenomen en konden we de resultaten vergelijken, daarna werd mijn training opnieuw aangepast en uitgelegd en kon ik zelf weer enkele sessies alleen trainen. Na een 12-tal weken werden de finale resultaten vergeleken met m’n beginresultaten.

De verschillen waren duidelijk zicht- en meetbaar. Ik (en Christoph) waren zeer blij met de vooropgestelde doelen en de behaalde resultaten! Ik heb daarom ook besloten om na deze PT-sessies nog steeds met Christoph verder te trainen.

Christoph is op alle vlakken thuis, van krachttraining tot cardio, van functional movement tot spierherstel,…

Ik raad de trainingen van Christoph dus aan iedereen aan. Ze helpen je je doel te bereiken en zijn zeer motiverend om jezelf tot het uiterste te drijven! 

Jennifer – 22 jaar

Voor het vrijgezellen weekend van onze beste vriendin hebben we een personal trainer gehuurd om een workout te geven aan een tiental meisjes. Zo konden we nog de laatste calorieën verbranden voor de ‘big day’. Christoph had de twee uur durende training volledig zelf ingevuld en het is super verlopen. We hebben eerst een soort van bootcamptraining gekregen in het bos waar joggen werd afgewisseld met oefeningen, spelletjes…

Vervolgens hebben we een functioneel circuit afgelegd.

Het was een heel leuke training. Iedereen heeft goed gesport, goed gelachen, kortom super geamuseerd en Christoph heeft enorm zijn best gedaan om dit mogelijk te maken. 

Marilyn – 45 jaar

Ik ben Marilyn en was op zoek naar een personal trainer om mij te leren mountainbiken.Met vrienden of vriendinnen ging het of te snel of te traag en ik wilde eerst individueel sterker worden, maar kende er te weinig van.

Via mijn man zijn vriendenkring kwam ik in contact met Christoph, die een personal trainer was. Via een intakegesprek bespraken we de mogelijkheden, waarbij we samen in zee gingen voor 2 trainingssessies per week. Bij de 1ste sessie lag de nadruk op rompstabiliteit en algemene versteviging van alle spieren in functie van het mountainbiken. Bij de 2de sessie lag de nadruk op conditie en techniek, waarbij we samen gingen mountainbiken en Christoph mij technisch goed bijstuurde om op gelijk welke ondergrond, met verschillende hindernissen beter te kunnen mountainbiken. Verder moest ik een individuele fietstocht maken, waarbij ik via controle van een hartslagmeter, binnen een bepaalde hartslagzone moest fietsen.

Ik voel me nu veel zekerder op de mountainbike en heb geen schrik meer. Mijn conditie en stabiliteit zijn duidelijk verbeterd en ik geniet nu echt van het mountainbiken. Tevens is mijn lichaamssamenstelling positief veranderd en heb ik een lager vetpercentage.

Ik ben echt tevreden over de samenwerking met Christoph en de behaalde resultaten en zal in de toekomst zeker nog samenwerken met hem. 

Barbara – 32 jaar

After a pregnancy and 3 years of not doing either a lot of physical activity nor training I felt I needed to get a trainer to help me attain my goals of first getting back to shape and feeling fit again, and second, running half a marathon and improving on my last performance. I must say that training with Christoph, was very motivating and encouraging. He is very knowledgeable about all the different body muscles and exactly what types of training and exercise is needed for achieving your set goals.

He does his work, with professionalism and meets you at your needs. All the effort I put in the training sessions and outside of them helped me achieve my goals.

If you need that extra motivation with the proper training and techniques, I would recommend you to try training with Christoph. I'm motivated to keep fit and keep training for my half marathon runs. 

Olivier – 38 jaar

Ik denk dat Christoph een supertrainer is, die zich volledig inzet voor zijn job.

Ik had als doelstelling mijn onderrugproblemen doen verminderen en wat bijkomen in gewicht in de vorm van spiermassa.

Na een intensieve samenwerking kan ik besluiten dat mijn onderrugpijn niet volledig weg is, maar zeker wel stukken beter is door de inzet van Christoph en mezelf.

Mijn gewicht en spiermassa zijn ook gestegen, maar er is nog wat werk aan de winkel om mijn gewicht verder te laten oplopen, door mijn voedingspatroon nog beter te optimaliseren en dit vooral door mezelf! Ik moet dus leren meer tijd vrij te maken om meerdere maaltijden te gaan nuttigen in mijn levensritme.

Ik ben tevreden met de resultaten die ik heb bereikt en besef dat ik er verder moet aan werken om dit nog te gaan verbeteren. 

Alex – 25 jaar

Het doel van de personal training was om meer spiermassa op te bouwen zodat ik mijn gewicht terug op peil kon brengen.

Ik ben met Christoph in contact gekomen via een collega die ik ken op zijn werk. Bij de eerste afspraak werden mijn FMS scores opgenomen, en werd een persoonlijk trainingsschema opgemaakt, naargelang mijn vooropgestelde doelstellingen. Daarna volgden 3 trainingssessies. Na die sessies trainde ik individueel verder. Gedurende de begeleide trainingen verliep het contact zeer vlot & gemoedelijk.

Christoph heeft er voor gezorgd dat ik besefte dat ik veel dieper kon gaan in het trainen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik na 6 weken individueel trainen al ruime vooruitgang geboekt heb in m’n trainingen. En dat zie ik nu al aan mijn lichaam! 

Lorenzo – 42 jaar

Gezonder en bewuster omgaan met mijn voeding dankzij Christoph”.

Begin 2013: een BMI van 28, lengte 1,80 cm en een gewicht van net geen 3 cijfers

Als zelfstandige schrijnwerker, 42 jaar, had ik de laatste jaren weinig aandacht geschonken aan mijn voedingsgewoonten. Overmatig ontbijt, geen of te late lunch en 's avonds ongeremd eten, lagen aan de basis van mijn overgewicht.

Variatie in mijn voeding ontbrak, weinig aanbod van groenten maar vooral steeds toevlucht zoeken in zoetigheden om de urgente honger momenten op te vangen.

Verjaardagsgeschenk van mijn vrouw bracht me bij Christoph. Samen zijn we op zoek gegaan naar een concept dat voor mij haalbaar en aanvaardbaar leek. Ik hechtte veel belang aan mijn ontbijt, had schrik om honger te moeten lijden, vreesde dat alle lekkers mij ging afgenomen worden maar niets is minder waar. Samen hebben we het proces doorlopen, gesteund door Christoph dag na dag, week na week. Conclusie: ik ben een ander mens geworden, niet alleen 13 kg minder in drie maanden maar ook bewuster met mijn voeding bezig. Ik sla geen maaltijden meer over, eet gevarieerd, moet geen honger lijden en kan af en toe genieten van dat extraatje meer.

Ik zou Christoph, als Personal Trainer, aan iedereen aanraden.

Een welgemeende dank u wel.